Sulejman Veličanstveni sa prevodom 114 epizoda

Sulejman Velicanstveni epizoda

Sulejman Veličanstveni turska serija 114 epizoda s prevodom – sa prijevodom – prevod na srpski i hrvatski jezik, sa turskog, uskoro… – Veličanstveno stoljeće 114 (snimak turske serije od sulejman veličanstveni online ep 114) besplatno gledanje

Opis 114. epizoda Sulejmana: Rustem dobija pisma iz Amasije, u kojima se Mustafa veliča do te mjere da ga se naziva budućim sultanom, što on odmah podijeli sa sultanijom Hurrem. Selim ne zna da ga je Sulejman posjetio i opako se napija. Selim je posramljen, a njegov otac ljut. Rustem odlazi do Manise kako bi Sultanu dostavio pisma koja je našao o Mustafi. Džihangir shvaća da se nešto događa i pokušava dokučiti o čemu je riječ. Valerija je bezobrazna prema Nurbanu i one se posvađaju.
Mirhimah govori Hrurem da se Džihangir uključio u pitanja s Mustafom i Hurrem ne želi da se njen sin uključuje u to jer ona misli da će se Mustafa pobuniti, a u tako nekom događaju nikako ne želi svoga sina. Džihangir se povjerava Fatmi oko svega što se događa, a također po Atmadži šalje pismo. Selim se ispričava ocu uz obećanje da nikad više neće piti.

Svi su tužni kada posvjedoče Zumbulovu odlasku, ali istovremeno i sretni jer je on od sada slobodan čovjek. Fatma pokušava utjecati na Sokolovića da eventualno izgura Rustema govoreći Mihrimahi da ona zaslužuje bolje i da bi se ona mogla i razvesti od Rustema kad bi tako htjela.

Selim govori Nurbanu da je konačno odustao od pića i da više neće piti. Bajezid posjećuje Mustafu u Amasiji i sreće se s Huri Džihan. Sulejman imenuje Nurbanina sina Muradom! Mustafa govori Bajezidu svoju tajnu o Mihrunisi, a Bajezid pak njemu kaže da će se i on tajno udati Huri Džihanom. Kada se Nurbanu i Valerija potuku, Valerija pada i umire. Rustem pokazuje Sulejmanu nakon svog dolaska u Manisu. Sulejman se vrača u Palaču.

Rustem se osjeća živčano nakon što vidi Sokolovića kako na njegovu mjestu priča s Mihrimahom. Sulejman Mustafi sprema kaftan kao poruku da bude pažljiv – ali ga netko, bez Sulejmanova znanja, otruje i kaftan kao takav stiže u Amasiju.

Mahidevran kaže Mustafi da ga ne oblači, glasnik ga mora obuči i umire na mjestu!

Veličanstveno Stoljeće –  Sulejman 114. ep. gledanje besplatno online na internetu

Sultanova druzba prevod Velicanstveno stoljece 114  epizoda live online – najpopularnija turska serija za online gledanje na internetu i sve to besplatno

Sulejman Veličanstveni 114 epizoda natabanu . com ima prevod natabanu com – snimak od veličanstveno stoljeće – priča o životu i vladavini jednog od najvećih turskih, ali i svetskih osvajača u istoriji balkanje com. Radnja je usmerena na period 16. veka kada je sultan došao na vlast ( imao je 26 godina  natabanu i balkanje), njegova osvajanja, buran život i najbolje godine kao Sulejmana Veličanstvenog, kao neizostavna priča o Osmanskom carstvu ( koje je u vreme njegove vladavine doseglo vrhunac).

Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker