Sulejman Veličanstveni 121 epizoda sa prevodom CELA

Sulejman Velicanstveni epizoda

Turska serija Sulejman Veličanstveni 121 CELA EPIZODA sa prevodom (Veličanstveno Stoljeće 121 epizoda) – s prijevodom – prevod na srpski/hrvatski jezik  – Ep 121 online (snimak turske serije sulejman veličanstveni online ep 121) besplatno gledanjena internetu

Sadrzaj 121 epizode SulejmanaSulejman se vraća u Istanbul, jako bolestan, savladavajući bol, prebačen je iz kočije na konja i skraćujući ceremoniju dolaska u dvor. Na večernjem okupljanju kod majke, Selim i Bajezit se ponovno sukobe, ali očeva bolest ih je sve uzrujala, a posebno Mihrimah.

Braća su spremna na najgore, ali su na najgore spremni i Hurremini dušmani. Sulejman pada u postelju, što dolazi do Hurrem, koja je pričala o smrti Afife. Obećava da će učiniti sve kako bi izliječila sultana.

Piri rejs obavještava Mustafu o bolesti njegovog oca i predlaže mu da se uputi u Prijestolnicu, jer netko od braće može zauzeti prijestolje. Mustafa sumnja da je to ispravan postupak. Piri reis optužuje Atmadžu jer je razotkrio informaciju o pokušaju ubojstva sultana i govori mu kako su se njihovi putevi razišli.

U palači je svatko od braće zabrinut oko budućnosti Prijestolja. Bajazida podržava Rustem, dok Selim uživa potporu majke. Mustafina strana provodi reviziju tko je na njihovoj strani i koliko imaju dušmana. Zumbul posjećuje Hurrem i pokušava ju podržati. Fatma je slomljenog srca, jer je njezin zaručnik u Tahmaspovom ropstvu i čeka izvršenje kazne. Hurrem je kod Rustema. Zanimaju ju vijesti o djelovanjima Mustafe. Kao glavnu opasnost vidi janjičare i na njih se mora motriti. Rustem je zbunjen nakon što mu Hurrem kaže da na Prijestolje treba doći Selim te mu govori da je Bajezit previše odan Mustafi.

Sultan se budi i želi vidjeti djecu, ali ga trese groznica I temperatura, te izgubivši svijest izgovara Mustafino ime! Sokolović se susreće s Ferhat agom. Ferhat želi informaciju o zdravstvenome stanju vladara, ali Sokolović mu govori da je onda dolazio uzalud. Selim za vrijeme sultanove bolesti ostaje namjesnikom sultana. Hurrem zapovijeda Rustemu da pošalje vijest Mustafi da ga je sultan dozivao dok je bio u nesvijesti. Rustem obaviještava Mihrimah da je došlo do promjene prioriteta i da je sad sve okrenuto ka Selimu.

Rustem predlaže Mihrimah da ponovo budu u braku kako bi i dalje podržavali Bajazida, dok je ona opet u njegovom zagrljaju. U Sulejmanovim odajama, vračaju vračare kako bi otjerale bolest. Mustafa dobiva službenu obavijest o bolesti oca. U uvali ispod palače skupljaju se galije sa rejsima koji podržavaju Mustafu.  Mustrafin karavan biva napadnut.

Sultanu je bolje i izvode ga na balkon. I on tada vidi galije na moru. Rustem i Sokolović se nalaze kod njega i on im priopćava da je nazadovoljan prisustvom galija, te galijama biva naređeno da se odmah uklone. Glasnik je obavijestio na tržnici da se vladar oporavio. Svi su radosni i očekuju dolazak sultana na molitvu petkom. Izašavši iz svoje odaje, sultan gubi svijest, tako da odlazak na molitvu biva otkazan. Narod u gradu postaje uznemiren, Ferhat aga zaključuje da je vladar umro, ali ga Rustem paša razočarava time što ga obaviještava da je živ.  Janjičari su spremni podići pobunu. Rustem predlaže Selimu da ih pokuša zastrašiti. Selim se sa tim usuglasio. U Topkapi dolazi Mustafa.

Selim govori janjičarskom korpusu da je sultan živ, Ferhat drsko Selim odgovara, ali dobiva odgovarajući otpor. Mustafu koji je odajama sultana, Hurrem moli za pomoć da spasi Selima koji je otišao k janjičarima.

 

Veličanstveno Stoljeće 121. epizoda –  Sulejman 121. ep. gledanje besplatno online na internetu

Sultanova družba prevod Velicanstveno stoljeće 121  epizoda uyivo online – najpopularnija turska serija za online gledanje na internetu i sve to besplatno

Sulejman Veličanstveni 121 epizoda natabanu . com ima prevod natabanu com – snimak od veličanstveno stoljeće – priča o životu i vladavini jednog od najvećih turskih, ali i svetskih osvajača u istoriji balkanje com. Radnja je usmerena na period 16. veka kada je sultan došao na vlast ( imao je 26 godina  natabanu i balkanje), njegova osvajanja, buran život i najbolje godine kao Sulejmana Veličanstvenog, kao neizostavna priča o Osmanskom carstvu ( koje je u vreme njegove vladavine doseglo vrhunac).

Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker